dissabte, 27 de febrer del 2016

Rivera critica a Rajoy que s'alineï en el 'no' com els secessionistes

EMBOLICA QUE FA FORT...!!!

Rivera critica a Rajoy que s'alineï en el 'no' com els secessionistes

El líder de C's recorda el pes del PP en les dues cambres

Nega una lectura per comunitats d'un eventual referèndum constitucional

Xabier Barrena Xabi Barrena
Dissabte, 27 de febrer del 2016 - 13:25 CET
La triangulació ha sigut de sempre una arma política llancívola. Agafeu un element o un partit que en l'imaginari col·lectiu tingui connotacions negatives i si algú emet el mateix vot que ells es converteix, automàticament, en igual de nociu. El pacte PSOE-C's ha provocat una onada de triangulacions. La primera, amb Podem, per part del PSOE, que el va acusar de posar-se de costat del PP. Aquest dissabte, Albert Rivera ha fet el mateix dirigint-se als populars. El subjecte nociu és, òbviament, l'independentisme català, no en va pretén "trencar Espanya". El líder de Ciutadans ha criticat que el president en funcions que s'alineï en el bloqueig al nou Govern amb la força morada i els secessionistes.
"Aquest seria" ha desenvolupat Rivera, "un Executiu constitucionalista, que aposta per la unió dels espanyols, amb un model econòmic basat en la prosperitat i sense apujar els impostos i clarament dirigit a treballar amb Europa". És a dir, l'abecé de la doctrina dels populars. Per aquest motiu, Rivera ha demanat a Mariano Rajoy que deixi d'amagar-se i salti a l'arena a "treballar per Espanya".
També ha recordat les paraules de l'expresident del Govern Felipe González, que exigia que ningú obstaculitzés la formació d'un Executiu. "Hi ha qui creu que els espanyols s'han equivocat i s'ha de tornar a passar per les urnes, i els que s'equivoquen són els que no han entès el que els espanyols han dit a les urnes", ha sentenciat.
Després de lamentar que Rajoy s'hagi negat a reunir-se amb ell, ha recordat el pes que tenen els populars en les dues cambres legislatives espanyoles. "Sense ells no és possible la reforma constitucional", tenint en compte la majoria absoluta de què disfruta el PP. I a l'hora de centrar esforços a aconseguir que o bé el PP o bé Podem permetin, amb la seva abstenció, la investidura de Pedro Sánchez, Rivera ho té clar. No solament pel seu pes al Congrés i el Senat, sinó perquè, per exemple, "el PP està en el pacte contra el terrorisme i el gihadisme, i Podem, no". "És normal", ha seguit, "que en els grans pactes d'Estat i en les grans decisions el partit de dretes, el de centre (s'entén que Ciutadans) i el d'esquerra (el PSOE) arribin a acords.

ESPANYA, EN UN MAL PAS

Tota la peripècia negociadora que s'ha viscut als passadissos del Congrés les últimes setmanes ha portat Rivera a creure que el seu partit és l'únic que "intenta treure Espanya del mal pas" i ha exigit als dos partits majoritaris que aparquin les seves diferències. "Com molts espanyols, no entenc que el PP i el PSOE es neguin la mà i la salutació".
Preguntat per les paraules de la diputada socialista Carme Chacón sobre que un eventual 'no' a Catalunya en un no menys eventual referèndum de la fins i tot per definir reforma constitucional obriria les portes a una nova consulta, aquesta vegada d'autodeterminació, Rivera ha negat la major. "La reforma constitucional no es votarà per territoris, sinó que la votaran tots els espanyols. Si segreguem per comunitats, ciutats i pobles, segur que pot donar peu a titulars sucosos", ha sentenciat.

Andrea Levy: "Catalunya no serà independent mai, mai"

SABEU ALLÒ DE LA BIGA I LA PALLA A L'ULL ....!!!
acte amb militants a canàries

Andrea Levy: "Catalunya no serà independent mai, mai"

"No podem permetre lliçons dels que tenen molts casos de corrupció a les seves files", sosté la vicesecretària del PP en un acte a Fuerteventura


EL PERIÓDICO / BARCELONA
Divendres, 26 de febrer del 2016 - 18:40 CET
Andrea Levy, vicesecretària d'estudis i programes del PP i diputada al Parlament pel grup popular, s'ha expressat aquest divendres amb total contundència respecte del debat sobiranista. "Catalunya no serà independent mai, mai", ha sentenciat durant una visita a Fuerteventura. La dirigent del PPC, en atenció als mitjans de comunicació i en actes amb militants del partit, ha volgut subratllar que el seu partit "apostarà per la unitat d'Espanya des del Govern i des de l'oposició".
En una entrevista a Onda Fuerteventura, Levy també ha llançat un dard al conseller d'Afers Exteriors, Raül Romeva, que al seu perfil de Twittter es qualifica de "Minister of Foreign Affairs, Institutional Relations & Transparency, Catalan Government", i ha dit que "un no pot voler ser allò que no és. No poden anar pel món dient que són ministres de Catalunya". També ha denunciat que des del Govern de la Generalitat s'estiguin "destinant fons per a la creació d'estructures d'Estat".

LA CORRUPCIÓ

Preguntada pels escàndols que esquitxen el seu partit, Levy ha sigut molt directa contra altres partits. "No podem permetre lliçons dels que tenen molts casos de corrupció a les seves files", ha subratllat. També ha aprofitat per atacar els socialistes i acusar-los de fer "política des del sectarisme, com el que va fer aquesta setmana el PSOE a Pontevedra declarant persona no grata Mariano Rajoy".

Rajoy autoritza Extremadura, la Rioja, Castella i Lleó, Múrcia i Madrid a endeutar-se

TOTS SON IGUALS, PERÒ UNS MÉS IGUALS QUE ELS ALTRES...!!!

Rajoy autoritza Extremadura, la Rioja, Castella i Lleó, Múrcia i Madrid a endeutar-se

Totes van incomplir l'objectiu d'estabilitat pressupostària

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes.
La presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes.   |   Europa Press
El Consell de Ministres espanyol ha autoritzat a les comunitats autònomes d'Extremadura, la Rioja, Castella i Lleó, Múrcia i Madrid a formalitzar sengles operacions de deute, que havien de tenir el vistiplau de l'executiu en tractar-se de governs que no van complir els objectius d'estabilitat, deute públic o regla de despesa. Totes aquestes comunitats van incomplir l'objectiu d'estabilitat pressupostària. A més, la Rioja i Castella i Lleó van incomplir l'objectiu de deute, i Extremadura i Madrid, la regla de despesa.
La Comunitat Autònoma d'Extremadura ha estat autoritzada a endeutar-se a curt termini per un import màxim de 399,1 milions, per tal de cobrir necessitats transitòries de tresoreria. La Rioja, al seu torn, podrà endeutar-se a curt termini per un import màxim de 150 milions d'euros, per tal de cobrir necessitats transitòries de tresoreria.

La Comunitat Autònoma de la Regió de Múrcia ha estat autoritzada a formalitzar operacions de deute a curt termini per un import màxim de 344 milions, per refinançar pòlisses de crèdit i préstecs amb venciment a curt termini, així com cobrir les seves necessitats transitòries de tresoreria. De la mateixa manera, ha estat autoritzada per formalitzar operacions de deute a llarg termini per un import màxim de 225 milions d'euros, per amortitzar anticipadament operacions de deute a llarg termini i reduir els costos financers, i allargar la vida mitjana de la cartera de deute.

Quant a Madrid, podrà formalitzar operacions de deute a curt termini per un import màxim de 1.321,7 milions, per finançar desfasaments transitoris de tresoreria i venciments d'operacions de deute a curt termini d'ens públics dependents. A més, ha estat autoritzada a formalitzar operacions a llarg termini per un import màxim de 615,2 milions destinats a finançar amortitzacions anticipades de préstecs i per atendre els venciments de deute a llarg termini de 2016 de l'Agència d'Habitatge Social de la Comunitat de Madrid.

La Comunitat Autònoma de Castella i Lleó ha estat autoritzada a formalitzar operacions de deute per un import màxim de 1.866,5 milions. D'aquest import, 1.714,9 milions seran per finançar desfasaments transitoris de tresoreria, les amortitzacions de l'exercici i la devolució de l'anualitat de les liquidacions negatives del sistema de finançament de 2008 i 2009.

Aquestes autoritzacions només es poden emparar operacions formalitzades fins el 31 de desembre de 2016. Totes les operacions que formalitzin les comunitats autònomes queden supeditades al compliment dels objectius de deute públic fixats per a l'any 2016 i han de respectar el principi de prudència financera.

Un sindicat de funcionaris espanyol s'ofereix a vigilar la Generalitat amb el català

Un sindicat de funcionaris espanyol s'ofereix a vigilar la Generalitat amb el català

CSI-F diu que vetllarà perquè es compleixi la sentència del TSJC contra l'ús del català en l'atenció al públic

Imatge del sindicat en una protesta.
Imatge del sindicat en una protesta.
La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSI-F) s'ha compromès a "vetllar" perquè la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que posa en dubte l'obligatorietat d'usar català en l'atenció al públic es compleixi "fins a l'últim racó" de l'administració, i protegirà els funcionaris de qualsevol tipus de discriminació o pressió.  
En una nota de premsa, el sindicat aplaudeix la decisió judicial i es compromet a estar vigilant per garantir el seu compliment i evitar que cap empleat públic que prefereixi utilitzar el castellà pateixi represàlies per part de l'administració. "Els empleats públics, en l'exercici de la seva tasca, han de donar el millor servei possible als ciutadans i, en conseqüència, s'han d'adreçar a ells en l'idioma que triïn", destaca el president CSI-F Barcelona, Joan Escanilla, que recorda a més que el dret a triar entre llengües oficials i a no patir discriminació lingüística està protegit per la Constitució.

dimecres, 24 de febrer del 2016

4YFN, possible trampolí a la fama

MWC 2016

4YFN, possible trampolí a la fama

La fira complementària del Mobile World Congress és, un any més, un èxit de participació i projectes

Un total de 500 empreses de l'Amèrica del Nord, Europa i Àsia han exposat les seves idees i productes

L'esdeveniment, que s'acaba avui, ha reunit uns 12.000 assistents

, Barcelona-Nd | 23/02/2016 a les 22:30h

Exterior de la fira 4YFN | José Manuel Gutiérrez
Al Silicon Valley, consideren que quatre anys és el temps mínim que necessita una start-up per ser un projecte destacat dins d’un sector professional. Per exemple, a l'empresa nord-americana Uber, dedicada a proporcionar transport personalitzat, li van caldre 4 anys per començar a ser reconeguda mundialment.

El 4 Years From Now (4YFN) és la fira complementària del Mobile World Congress, que uneix inversors amb idees i projectes tecnològics innovadors. “A Fira2, trobes les grans corporacions tecnològiques, allà es presenten les últimes novetats i es tanquen els grans acords del món de les telecomunicacions”, explica a NacióDigital el director executiu de 4YFN, Esteban Redolfi. “Aquí arriba el més nou, allò que encara està per sortir al mercat: el nou servei, el nou gadget o el nou projecte, en format prototip i que potser triomfarà en uns anys”.

Enguany se celebra la tercera edició del 4YFN. Si l’any passat van comptabilitzar uns 8.000 assistents, aquests dies n'han registrat 12.000. Unes 500 empreses han exposat els seus serveis i idees, de les quals 400 són start-ups procedents de l'Amèrica del Nord, Europa i Àsia. Segons explica Redolfi, els sectors més representats són el de comerç electrònic (e-commerce), finançament tecnològic (fintech) i aplicacions relacionades amb la salut (m-health).
 
Pitch&Press al 4YFN Foto: 4YFN
 
Tres minuts per convèncer

Tot i haver-se convertit en una fira mitjana, el 4FYN encara és el lloc ideal per trobar noves oportunitats professionals, buscar inversor o idees tecnològiques fresques per dur a la pràctica. Un dels actes del programa que més èxit ha tingut han estat els Pitch&Press, que consisteix a explicar, en només tres minuts, a què es dedica l'empresa o quina idea vols comercialitzar. Al davant, periodistes escoltant i fent preguntes. Passat l’escàs terme de temps, el promotor del producte s’aixeca i explica el mateix al següent periodista.

NacióDigital ha format part d’una d’aquestes rondes. Així, en una hora, hem conegut idees tan curioses com la del francès Clément Guillot, fundador de Wezoo, que comercialitza un paraigua amb un xip, que connecta a una aplicació mòbil. L’usuari rep alertes de pluja 15 minuts abans de sortir de casa. En cas de pèrdua, sempre podrà recuperar l'apreciat paraigua, perquè incorpora un sistema de geolocalització.

Passen els tres minuts i davant nostre s’asseu la María Pocoví, cofundadora d’Emotion ResearchLab. “Fem reconeixement facial d’emocions per a empreses d’investigació de mercats. Llegim la reacció emocional que té el consumidor davant segons quins productes”. Però també analitzen fotografies i debats de polítics. "Aquest és el nou periodisme’, assegura.

Fran García és un jove de 27 anys, d’Alacant, que tot just acaba d’estrenar Inhours, una plataforma pensada per a joves que cerquen oportunitats de treball. “En sortir de la universitat, vaig veure que calia connectar els perfils més júniors (entre 20 i 30 anys) amb les empreses i fer seguiment de les ofertes i demandes”.

Un últim exemple malgrat que en una hora hem col·leccionat més de 20 targetes de visita. Oriol Gifra ens planteja una pregunta/repte que està convençut que no podrem respondre: “Quants arxius ha enviat la teva empresa, o personal d'ella, cap a fora en el darrer any? Nosaltres oferim un servei que comptabilitza la quantitat d’arxius que surten dels servidors, les dates d’enviament, els destinataris, etc. És a dir, fem la traçabilitat analítica de la informació corporativa”. Després de divuit mesos de desenvolupament, aquesta setmana han presentat el seu software FileCircles'.

I d’aquí a pocs anys…

El director executiu de 4YFN, Esteban Redolfi, no vol fer pronòstics però la seva intuïció li diu que aviat veurem més aplicacions de comerç electrònic lligades a la Internet de les coses. “Això ens permetrà que, de manera automàtica, quan se'ns acabi un producte d’ús freqüent a casa, la botiga ens enviï un de nou, sense haver-hi d’anar a comprar-lo”. Segons Redolfi, també canviarà la manera com ens relacionem i interactuem. “La immediatesa en la qual estem submergits amb Twitter perdrà importància. Serem addictes a xarxes socials on ens faran esperar, potser hores o dies, per rebre el missatge de veu que ens han deixat”. Per últim, un altre sector a l’alça és el de les finances a través de la tecnologia. “Els préstecs entre persones, els pagaments per mòbil i els nous models de bancs, molt diferents dels quals coneixem actualment, apareixeran ben aviat".

El 4YFN tanca dimecres 24 de febrer les seves portes, amb un èxit de participació i organització que l'ha fet créixer en molt poc temps.  

CSQP fa un pas més cap a la República

CSQP fa un pas més cap a la República

La formació de Lluís Rabell es reuneix amb Reinicia, plataforma creada amb l'objectiu de promoure la Convenció Constitucional

Catalunya Sí que es Pot (CSQP) ha fet un pas més cap a la República catalana. La formació que encapçala Lluís Rabell al Parlament s'ha reunit amb la plataforma Reinicia, creada amb l'objectiu de promoure la Convenció Constitucional, tal i com han confirmat a El Món fonts directes de Reinicia, i també de la coalició que integren ICV, EUiA, Podem i Equo.
 
La trobada, que va tenir lloc divendres passat i on hi va assitir el propi Rabell, s'emmarca dins el cicle de reunions que realitza Reinicia amb diversos partits i entitats, sindicats inclosos. Fonts de Reinicia han explicat a aquest diari que ja s'han reunit amb ERC, la CUP i UGT, i han ressaltat la importància de parlar i debatre, també, amb CSQP.

"Això ho hem de fer entre tots, per això també parlem amb organitzacions que no són directament independentistes", han afirmat a El Món des de Reinicia. La plataforma troba vital "no començar per dalt, ja que ara toca començar a fer propostes de país".

Així, des de Reinicia esperen que el sector d'Els Comuns vagi apropant-se, mica en mica, al procés constituent. "Ho veuen bé", han conclòs les fonts consultades.

El pas de CSQP cap a aquesta plataforma pot ser "clau", ja que a Reinicia hi ha entitats clarament independentistes, com l'ANC, Òmnium, Súmate, Drassanes per la República catalana, Juristes per la Independència, o Sobirania i Justícia.
Reinicia apunta a l'Estat propi

Reinicia afirma en el seu document fundacional que per a construir un nou Estat "cal que les seves bases democràtiques siguin tan sòlides com sigui possible".

A més, apunta que la futura Constitució no només ha de ser democràtica pel seu contingut, sinó també pel seu procés. És en aquests termes que des de Reinicia intenten eixamplar el debat cap a formacions a priori no tan properes a l'independentisme.

"La Constitució catalana no pot ser la constitució (només) dels independentistes. Ni dels polítics. Ni dels experts. Ha de ser de tothom".

"El lideratge de la ciutadania i la reivindicació democràtica han estat clau fins ara. Cal que ho continuïn sent durant tot el procés constituent", conclouen des de Reinicia.

Els catalans del Mobile World Congress

Jonathan Lemberger, un dels cofundadors de Tiendeo, reconeix que "si es fes a un altre país no hi aniríem cada any". Aquesta companyia catalana és present a la fira per quart any consecutiu. "És una oportunitat molt gran tenir-la al costat de casa", remarca. Aquests només són dos exemples del que suposa el MWC per a les empreses catalanes. Dues terceres parts de les que són a la fira hi arriben acompanyades per la Generalitat a través d'Acció i la Secretaria per a la Governança de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació. Les més de 4.000 reunions que preveuen totes aquestes empreses durant aquests dies fan que la Generalitat estimi un impacte econòmic d'entre 7 i 10 milions d'euros per a totes elles arran del congrés, segons informa l'ACN.
Un aparador mundial

Cyberclick presenta en aquesta edició del MWC una solució que aporta intel·ligència artificial a la compra de publicitat dins de Twitter. D'aquesta manera, amplia David Tomás, "un anunciant pot crear una campanya de publicitat generant milers de segmentacions sense haver-ho de fer manualment". A més, l'eina identifica les segmentacions que funcionen millor i els dóna més força, "essent capaç de prendre decisions de forma intel·ligent i optimitzar les campanyes".
David Tomás, acompanyat de part de l'equip de Cyberclick al seu estand.
David Tomás, acompanyat de part de l'equip de Cyberclick al seu estand.   |   PGF
El fundador de la companyia insisteix en la importància de la tecnologia mòbil. "Porto venint a la fira des del 2002, quan es feia a Cannes. Durant molts anys sempre anàvem dient que arribaria la revolució mobile, que tot seria mòbil, però no acabava d'arribar". El canvi, indica, es va produir a partir de l'aparició de l'iPhone. "Ara ja no hi ha cap empresa que no tingui el mòbil en la seva estratègia de creixement. Els teus usuaris seran mobile i les teves solucions han d'estar adaptades al mòbil", deixa clar.

Per això la presència al MWC és una part fonamental de l'estratègia de la companyia. "Tenim una agenda feta amb reunions planificades, però sempre hi ha algú disponible a l'estand perquè a vegades surten reunions improvisades amb gent que passa i veu el que fas o a través d'algú que et referencia", explica David Tomás just després de reunir-se amb representants de Twitter.

Una altra empresa que s'està mostrant al món aquests dies és ICAR. De fet, ha estat la que ha donat la benvinguda a tots els congressistes amb la seva tecnologia d'identificació utilitzada al check-in. "Per nosaltres ha estat un gran èxit poder participar al procés de registre de tots els visitants del MWC, ens permet adquirir una notorietat notable", celebra Xavier Codó, CEO de la companyia.


Presents a la fira des del 2010, la solució que presenten és una novetat d'enguany que els ha permès també disposar d'un ampli estand i poder realitzar una conferència. Tot plegat gràcies a un acord amb la Fira de Barcelona i la GSMA. "Ensenyem i mostrem a tothom com validem les identitats de les persones. L'objectiu és adquirir notorietat global i fer molts contactes perquè l'empresa pugui créixer", resumeix Codó.
El millor lloc per fer contactes

David Amorós (dreta) no para de rebre visites a l'estand de HealthApp
David Amorós (dreta) no para de rebre visites a l'estand de HealthApp   |   PGF
Passejant pel MWC és difícil no fixar-se en l'estand de Lleida.net, de considerables dimensions. Segons explica el seu director de desenvolupament de negoci, Manel Cervera, la companyia ha estat present a totes les edicions del MWC, incloses les celebrades a Cannes, on el seu màxim dirigent, Sisco Sapena, "ja hi anava amb la motxilla a l'esquena". Amb els anys la companyia ha crescut, i al mateix ritme ho ha fet l'espai que ocupa en el certamen. "Fa tres anys que tenim aquest espai, però enguany hem augmentat un pis", precisa Cervera; que també recorda que "som membres de GSMA com a operadora de telecomunicacions, i ja és una tradició la nostra presència a la fira".
Lleida.net disposa de tres principals línies de negoci: contractació i notificació, solucions SMS i validació de dades. "Aquesta és l'única fira del món que ens permet trobar clients per a les tres línies de negoci, ja que normalment són fires molt més segmentades", indica Manel Cervera. A més, reconeix que també hi ha una qüestió de marca. "Ens dóna presència ser al centre del món en aquests dies i fer-ho amb un estand rellevant", assegura.


Alhora, el MWC representa per a Lleida.net el millor moment per captar socis internacionals. "Actualment som a 17 països i molts dels socis en aquests mercats els hem captat en aquesta fira. És gent que ve a buscar tecnologies per vendre al seu país i ens ha conegut aquí", recorda. Al llarg de la setmana cadascuna de les línies de negoci "treballen a la seva manera i cada equip prepara la seva agenda", diu Cervera. Ara ve, recorda que "també és molt important el treball que ve després. Tot el que captes aquí s'ha de processar per poder-ho treballar adequadament a posteriori".

A prop de l'estand de Lleida.net, en un espai més petit, s'hi troba l'start-up HealthApp. És el segon any que acudeix al MWC per presentar les seves aplicacions en el camp de la salut. Enguany se centren en una que posa en contacte terapeutes i pacients, especialitzada en qüestions de desordres alimentaris.


David Amorós, CTO de la companyia, explica que els serveix per "establir contactes. L'any passat en vam fer gairebé 300 i aquest esperem repetir-ho". Uns contactes d'entre els que cal destriar els que sorgeixen per la curiositat de veure què fan; i quedar-se amb els del "sector salut, inversors i empreses tecnològiques amb les quals col·laborar".

També Tiendeo aprofita el MWC per donar-se a conèixer per quart any consecutiu. "Tenim clients que passen per aquí i és una bona oportunitat per fer networking", assegura Jonathan Lemberger; que també destaca l'interès pels diferents esdeveniments i xerrades als quals poden assistir durant la fira. Tot plegat amb l'objectiu "d'estar atents a tot el que surt per estar alineats amb les noves tecnologies".
Els tractes arriben després

Sigui com sigui, totes aquestes empreses coincideixen que els tractes en ferm arriben majoritàriament les setmanes o mesos després del certamen. "És molt difícil tancar tractes aquí. La majoria d'empreses volen entendre el que fas; i a partir d'aquí s'acaben fent reunions a distància", assegura David Tomás. En el mateix sentit s'expressa Manel Cervera, de Lleida.net. "Aquí tanques coses, però parlem de serveis que requereixen un procés de venda llarg", aclareix. Per tant, conclou, "aquí el que fas és crear molts contactes que després et porten al procés de venda".

El contingut "Els amfitrions del MWC" ha estat publicat originalment a VIA Empresa.

Més de 6.000 catalans col·laboren en el mapa de cobertura de telefonia mòbil

Puigneró MWC Cobertura mòbil
Després d’un any de posar en marxa el projecte ‘cobertura mòbil’, el govern fa un balanç ‘molt positiu’ gràcies a què més de 6.000 catalans s’han baixat l’aplicació i han facilitat dades reals de cobertura dels principals operadors de telefonia mòbil (Movistar, Vodafone, Orange i Yoigo), segons Jordi Puigneró, secretari per a la Governança de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació. Puigneró ha subratllat que un dels forats negres en matèria de cobertura de telefonia mòbil està a les comarques de l’Alt Pirineu, mentre que la ciutat de Barcelona és on menys zones fosques es poden trobar. En el transcurs d’aquest any, Puigneró espera que 10.000 catalans col·laborin en el projecte.
L’objectiu que s’havia plantejat el govern en l’edició del MWC de l’any passat era que entre 5.000 i 10.000 catalans es baixessin l’aplicació ‘cobertura mòbil’. El resultat final ha estat que 6.000 catalans han descarregat l’aplicació en el seu terminal telefònic, cosa que suposa un balanç ‘molt positiu’.
L’aplicació ‘cobertura mòbil’ envia dades de cobertura de les companyies operadores Movistar, Vodafone, Orange i Yoigo.
Amb aquestes dades, el govern ha fet una foto de l’estat de cobertura de telefonia mòbil a Catalunya. Puigneró ha destacat que a partir d’aquestes dades, l’usuari, ja sigui un particular o una empresa, pot prendre la decisió més adequada sobre la contractació de serveis telefònics, i les empreses operadores, poden tenir una visió més real de les zones geogràfiques on tenen més carències en la prestació de serveis.
Aquest mapa de cobertura és el primer que es fa per part d’un organisme aliè a les pròpies operadores, que fins ara eren les úniques que presentaven informes sobre l’estat de cobertura.
En aquest any de projecte ‘cobertura mòbil’ la secretaria de Tecnologies d’Informació i la Comunicació ha rebut més de 5 milions de mesures de l’estat de cobertura. Per aquest any 2016, Puigneró preveu que 10.000 catalans es baixaran aquesta aplicació, cosa que permetrà tenir una fotografia ‘molt més precisa’ de la cobertura en tot el territori català.
En una roda de premsa celebrada en l’estand Catalunya al MWC, Puigneró també ha informat que en el transcurs del 2015, la seva secretaria ha invertit a l’entorn d’1,2 milions d’euros en la implantació de 20 torres de repetició de telefonia en zones poc habitades i amb poc massa crítica per ser atractives pels operadors de telefonia.

Sánchez i Rivera escenifiquen un acord que no té el suport necessari

Sánchez i Rivera, a l'acte de signatura de l'acord PSOE-C's.
Sánchez i Rivera, a l'acte de signatura de l'acord PSOE-C's.
El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, i el president de Ciutadans, Albert Rivera, han signat un acord per a la governabilitat que no compta amb el suport necessari per a poder tirar endavant la investidura prevista per l’1 de març. L’acord arriba després que el candidat socialista hagi acceptat les condicions proposades per Rivera. Sánchez s’ha avingut a dur a terme la ‘reforma exprés’ de la constitució espanyola que li exigia Rivera. El PP i Podem ja han anunciat que votaran en contra d’aquest acord i, per tant, el pacte neix sense possibilitat de tirar endavant.
Rivera ha emplaçat al PP i els partits que defensen ‘la unió dels espanyols i un govern constitucionalista’ a fer ‘un esforç’ i tenir ‘valentia i generositat’ per fer possible el govern ‘reformista’ que ha signat amb el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez. En una conferència de premsa al congrés, Rivera ha assegurat que l’entesa entre els dos partits estableix les bases per a una nova ‘etapa de govern’ amb prop de 200 mesures que han de fer possible garantir el creixement econòmic, lluitar contra l’atur, impulsar un ‘pacte nacional per l’educació que garanteixi la igualtat d’oportunitats’, donar valor al Pacte de Toledo i garantir els drets socials a la constitució. Ha destacat que l’acord garanteix per escrit ‘la igualtat i unitat dels espanyols’, que són conceptes que ‘no són negociables’.
Garantir ‘la unitat dels espanyols’
L’acord, segons Rivera, inclou ‘una reforma’ de la constitució que segons ha assegurat té per objectiu ‘garantir la unió i igualtat dels espanyols i regenerar la democràcia’. ‘En aquest document C’s i el PSOE han fixat la base per garantir que seguirem essent compatriotes i seguirem vivint sense fronteres i en un país que es diu Espanya que és descentralitzat, plural i divers’.
La reforma proposada per Ciutadans i inclosa en l’acord conté cinc punts: una rebaixa a la meitat del nombre de signatures necessàries per a impulsar una ILP (de 500.000 a 250.000), la limitació de les presidències del govern espanyol a vuit anys, la reducció a la meitat dels membres del CGPJ (de 20 a 10) i la supressió de les diputacions, substituïdes per ‘consells provincials d’alcaldes’ que, segons Sánchez, ‘garantiran la igualtat dels espanyols visquin on visquin’.
També inclou l’eliminació dels aforaments dels membres del congrés i del senat espanyols i dels diputats dels parlaments autonòmics. ‘Si aquestes són les propostes que permeten de culminar un acord, nosaltres diem que sí, i obrim un nou temps a la política espanyola presidida pel diàleg i l’acord i per les polítiques reformistes’, ha dit.
El líder del PSOE ha convocat l’executiva del seu partit demà al matí per determinar els passos que durà a terme d’ara endavant. El PSOE es reuneix avui també amb Podem, d’una banda, i amb els negociadors de partits d’esquerres (IU i Compromís), d’una altra, per intentar assolir-hi un acord.
Error de càlcul
El president del congrés espanyol, Patxi López, ha proposat als portaveus dels grups parlamentaris que la investidura de Pedro Sánchez s’avanci un dia, és a dir, que comenci el dia 1 de març. El motiu és que unes hipotètiques eleccions no podrien fer-se el dia 26 de juny, tal com era previst, perquè no s’havia tingut en compte el tràmit de publicació en el BOE.
La constitució espanyola preveu que si dos mesos després de la primera votació no hi ha cap candidat que disposi de prou suport per a ser investit, es convoquin nous comicis al cap de 54 dies. Així, el 2 de maig es convocarien eleccions per al 26 de juny.
El debat d’investidura començarà el dia 1 a les 16.00 amb el discurs del candidat socialista i l’endemà a les 09.00 es reprendrà amb el parlament de Mariano Rajoy i la resta de portaveus. El dia 2 a la tarda començarà la votació. Quant a la segona votació, tot i que per llei s’ha de fer 48 hores després de la primera, es farà previsiblement el dissabte dia 5.

Puigdemont: "Gracias Tribunal Constitucional, contigo empezó todo"

Puigdemont: "Gracias Tribunal Constitucional, contigo empezó todo"

Puigdemont ha citat Gerard Piqué

El president de la Generalitat de Catalunya Carles Puigdemont no ha dubtat a parafrasejar el futbolista del Barça Gerard Piqué en el ple del Parlament d'aquest dimecre"Gracias Tribunal Constitucional, contigo empezó todo" li ha etzibat Puigdemont a Xavier García-Albiol després que aquest li preguntés els efectes de la suspensió, per part del TC, de la conselleria d'exteriors que encapçala Raül Romeva.
T'ha interessat aquest contingut?

Algú sap a què juguen a Madrid?, per Vicent Partal

Aquesta investidura, o intent d’investidura, que té lloc a Madrid és un fenomen políticament sensacional. Ahir el Partit Socialista i Ciutadans van anunciar formalment un acord d’investidura que faria del socialista Pedro Sánchez el pròxim president del govern espanyol. Fins i tot van anunciar cinc reformes ‘exprés’ que aplicarien a la intocable constitució espanyola. Normalment la cosa hauria originat titulars enormes, però la realitat és molt més modesta: PSOE i Ciutadans han anunciat un pacte d’investidura que, sorprenentment, no té les xifres necessàries per a investir ningú.
La suma del PSOE i Ciutadans fa 130 escons, però la majoria absoluta és de 176. És evident que amb aquesta xifra Sánchez no pot ser president en la primera votació. I en la segona només té una manera de ser-ho: comptant amb l’abstenció del PP o amb l’abstenció de Podem o amb la de tots dos alhora. La pregunta és si això és factible. Perquè ara mateix no ho sembla. Si el PP hi vota en contra –tret que els independentistes catalans s’abstinguen–, no ixen prou vots. I si s’absté Podem, tenim la mateixa situació.
Pot haver-hi sorpreses? Sempre pot haver-n’hi, és clar, però costa molt d’entendre quin interès pot tenir el PP a facilitar un govern PSOE-Ciutadans que l’aïllaria políticament, i faria créixer una dreta moderada. I, altrament, tampoc no es veu pas quin interès pot tenir Podem a regalar la marca de partit del canvi a Ciutadans i permetre un govern amb polítiques de centre-dreta, molt allunyades de les que ells han promès defensar.
Per tant, tot plegat no sembla sinó una maniobra de pressió pública, un envit gairebé de joc de cartes. El PSOE es posa al mig de la taula i amenaça. El PP, intenten pressionar-lo amb l’Íbex i des de l’Íbex. I l’esquerra, amb l’espantall del PP: o voteu aquest govern o torna Rajoy. Simultàniament. Si algun dels dos grups no aguanta la pressió, hi haurà premi i Sánchez serà president. I si tots dos aguanten, doncs una altra volta eleccions al juny.
Unes eleccions que molt probablement giraran entorn de les posicions que puga prendre cadascú en aquesta espècie d’investidura i dels fets que se’n deriven. El PP acusarà Ciutadans de no ser fiable per al votant de dretes, Podem acusarà el PSOE de no voler un govern d’esquerres, el PSOE tothom de preferir el caos i Ciutadans la resta de ser uns irresponsables. Així doncs, la pregunta és inevitable: és a això, a construir el relat de la pròxima campanya, que han començat a jugar els uns i els altres, en realitat? Perquè si no, costa molt d’entendre-ho.

dimecres, 17 de febrer del 2016

Emotiu minut de silenci al Parlament en record de Muriel Casals.

MURIEL: ANIREM CAP A LA INDEPENDÈNCIA, COM TU VOLÍES.

Articles de Víctor

14-15.02.16
MURIEL: ANIREM CAP A LA INDEPENDÈNCIA, COM TU VOLÍES.
No pensava pas escriure en uns quants dies sobre temes referents al procés independentista com vaig fer durant molt temps, en la sèrie d'ANEM CAP A LA INDEPENDÈNCIA, primer perquè de moment, semblava, que tot ens va si o si , com una bassa d'oli, i a més, potser, anem pel bon camí, i perqué volia canviar una mica. Però un fet molt desgraciat a ocorregut aquest cap de setmana a casa , i és la mort de la Muriel Casals que m'ha frapat molt i he cregut de fer-li un petit escrit en homenatge
 
Muriel, el teu exemple ens farà forts.
...obro els diaris digitals “de casa” com faig cada dematí, manta vegades, i em va caure el món al damunt, i em trobo que la Muriel Casals s'ha mort passada la una d'aquesta matinada. Ni hi contava pas, però una mort sempre és una mort. Hom no tenia pas el goig de conèixer-la personalment a la Muriel, però a una persona com ella, que l'he seguida moltíssim en les seves activitats independentistes, i l'havia pres de referent per a la lluita tant per l'assoliment de la independència del nostre país, juntament amb molts d'altres, però. Ella essen capdavantera i aglutinadora de les forces que tenim de fer-la possible, (Junts pel Sí, Òmnium, ANC, AMI, CUP, Súmate, etc.).
 Estic molt trist, i plorós, i pobre de mi, no se que dir, ni que escriure després de resseguir àmpliament tot el que s'ha dit de la Muriel, en declaracions i elogis de tota mena com aquestes quantes que ús poso: ERC, a Muriel Casals: “Culminarem el nostre camí cap al teu somni:la llibertat”.; Raül Romeva i Rueda: El teu somriure ens guiarà. El teu record ens servirà d'esperó”. ; Forcadell:” La mort de Muriel és una pèrdua molt gran per al país”; Mas:” De tots nosaltres, la millor era Muriel Casals”; Puigdemont : “ La Muriel ens ha deixat.Farem realitat el seu somni”; Lluc Salellas: ”Muriel Casals ha donat tot el que tenia per la independència “; Colau recorda Muriel Casals com:una dona compromesa i de principis “; Súmate, a Casals: “ El teu llegat és un gran tresor per a Catalunya “ ; ANC: “Que la força de Casals ens serveixi per continuar treballant en el camí fins a la llibertat”; CUP: “ El millor homenatge a la Muriel és la victòria “ ; Puigdemont : “Muriel Casals és un referent ètic a seguir”; Jordi Sánchez, President de l'ANC:Sí algú es mereixia viure l’emoció del naixement de Catalunya com a nou estat, sense cap mena de dubte la Muriel era una d’elles.”; Forcadell: “Muriel Casal era el somriure de la revolta i la meva mestra”, entre moltíssimes d'altres. Esta ben clar que la Muriel no s'ho mereixia , només faltaria, però és que el procés ha perdut un actiu i una empenta sense precedents.
I mentre llegia totes aquestes notícies i els comentaris adients - que no podia pas millorar- se m'escapaven les llàgrimes i tenia un nus a la gola, sobretot per la mort de la Muriel Casals, però, també, perquè se'ns anava una gran lluitadora pel meu país, i la mala sort se l'ha emportat quan més la necessitem, (Diputada de Junts pel Sí i , Presidenta de la Comissió Constituent del Parlament de Catalunya-Càrrec que no va estrenar- ). Però crec que la força que ens ha deixat per tirar endavant és tan forta que serà com una progressió geomètrica que ens catapultarà a la República Catalana com no ens ho podríem pas pensar. És per això que tots els independentistes fem el cor fort i que cadascú en les seves possiblitats segueixi la línia d'aquesta dona excepcional que per davant de tot volia que Catalunya fos lliure i sobirana. 
 Petita història de Muriel Casals i Couturier.
Muriel Casals i Couturier, va nèixer el 6 d’abril de 1945, a Avinyó ( la Provença) filla de l'advocat sabadellenc i soldat republicà exiliat Lluís Casals i d'Augusta Couturier, una mestra originària de Sant-Etiève, comú arpitá que forma part del departament francès del Loira als Roine-Alps. Doctora en Economia per la Universitat de Barcelona, i actualment era professora emèrita del departament d'Economia i d'Història Econòmica de la UAB.
Des del punt de polític Muriel Casals va formar part del PSUC i, després d'ICV, fins que l'any 2008, ingressà a Òmnium, i a partir de ser-ne presidenta i reelegida el juny del 2014 va esdevenir una de les cares visibles del procés. Amb la formació de la llista de la coalició independentista Junts pel Sí, el juliol de 2015 deixà la presidència d' Òmnium, per anar de número tres en aquesta llista unitari del 27S, del que n'era diputada electa. Fou proposada per la CUP com presidenciable de consens, en lloc d'Artur Mas. D'ençà que fou atropellada el passat 30 de gener d'enguany, per una bicicleta quan sortia de casa Muriel Casals va quedar ingressada a la Unitat de Cures Intensives de l'Hospital Clínic de Barcelona per un traumatisme cranioencefàlic de resultes del qual ha mort aquesta matinada del diumenge 14 de febrer del 2015, quan passaven uns minuts de la una. Descansa en pau Muriel i que un gran estel t'acompanyi.

 
És per això que com volies tu, Muriel, anirem lluitant per anar cap a la independència...
Salut des de Munic, capital del “Freistaat Bayern”
Víctor Lluelles i Cardona
http://elblocdelvictor.blogspot.com

Quan el govern espanyol donava passaport diplomàtic al vicepresident de Catalunya

Quan el govern espanyol donava passaport diplomàtic al vicepresident de Catalunya

Josep-Lluís Carod-Rovira ho ha explicat a RAC1

Vilaweb
Josep-Lluís Carod-Rovira
Josep-Lluís Carod-Rovira
L'exvicepresident de la Generalitat de Catalunya Josep-Lluís Carod-Rovira ha explicat aquest matí als micròfons del programa "El món a RAC1" que durant la seva època com a vicepresident de la Generalitat de Catalunya (2006-2010) tant ell com la seva mà dreta al departament, Rosa Clavell, disposaven de passaport diplomàtic concedit pel govern espanyol.